Sysslar du med en motorsport måste du självklart träna då och då. Det finns banor du kan besöka, men det är även möjligt att träna på de vanliga vägarna som finns. Förutom själva körningen bör du även träna på att läsa kartor, byta däck samt meka med ditt fordon. Detta kan du dock öva på var som helst.

Köra vardagsbilen på banan

Skulle du inte äga något tävlingsfordon men ändå känner dig sugen på att köra lite snabbare än vanligt? Då kan du faktiskt ha möjlighet att köra med din vardagsbil på en tävlingsbana. Det ger dig en chans att se vad din bil verkligen går för.

Träna i skogen

Ett annat ställe du kan träna på, förutom banor, är skogsvägar. Det viktiga är dock att komma ihåg att det kan finnas både människor och djur på dessa vägar. Skulle det däremot vara ett inhägnat område kan du känna dig säkrare. På skogsvägar kan du träna både med bilar och andra fordon. Skulle du köra motocross eller liknande kan det fungera bra med krokiga stigar och liknande. Det ger dig en utmaning. Men kör alltid den väg du ska träna på ett par gånger för att lära dig hur den ser ut först.