Att vara stark i kroppen när du kör motorsport är viktigt. Vilken styrketräning som du ska utföra beror på vilken typ av motorsport som du främst håller på med. Om du kör motorcross är det viktigare med starka och uthålliga muskler än vad det är om du kör rallycross. Oavsett vilken motorsportgren som du håller på med är en grundstyrka bra att ha. Genom att investera i styrkeredskap kan du enkelt träna hemma. Att utrusta hemmet med en chinsstång är perfekt.

Investera i bra redskap

Genom att göra chins kan du bygga styrka i överkroppen. En chinsstång kan du även använda för att träna mage genom att hänga i stången och dra upp benen. När du ska köpa en chinsstång finns det olika varianter att välja mellan. Du kan köpa en chinsstång som antingen är vägghängd eller en som du fäster i taket alternativt en som du sätter i dörröppningen. Men även hantlar, skivstång och viktplattor kan vara bra att ha beroende på hur mycket plats du har att tillgå.

Styrketräna hemma

När du ska styrketräna för att bli bättre på motorsport är det viktigt att du planerar din träning. När du kan träna hemma sänker du tröskeln för att träningen ska bli av. Dessutom sparar du tid genom att kunna genomföra styrkepassen hemma. Ett tips är att du satsar på basövningar som exempelvis chins, knäböj, bröstpress och utfall när du ska bygga styrka. För att bygga muskler är grunden att du ska belasta musklerna mer än vad de är vana vid. Anpassa styrketräningen efter hur du tränar motorsport. Styrketräningen ska inte gå ut över motorsporten, men det är samtidigt viktigt att du prioriterar den typen av träning också.

Kosten är en viktig del i en stark fysik

Knepet för att lyckas bygga en stark fysik är att främst styrketräna, men att även konditionsträna är viktigt och att ha en energibalanserad kost. Det är viktigt att du äter bra mat som innehåller mycket protein, det gillar musklerna. Om du behöver hjälp med allt från kost till styrketräningsprogram kan du alltid anlita ett proffs inom kost och träning för att få individuell hjälp som gör att du kan nå dina mål.