Har du varit aktiv inom någon form av motorsport en längre tid och funderar på att starta ett eget företag? Motorsport är ett mycket brett område med flera olika typer av motorsporter såsom rally, formel 1, karting, motocross, speedway, folkrace och mycket mer. Men det handlar inte bara om själva motorsporten utan även om allt runt omkring såsom utrustning, garage för renovering, underhåll och uppgradering av motorfordon med mera. Du behöver till exempel inte bygga en egen motorcrossbana utan det finns många olika företagsidéer som kan förverkligas inom flera andra områden.

Starta ett garage

Många som har jobbat med motorsportfordon under en längre tid och vet att de är både kunniga och duktiga känner att det kanske är dags att förvandla sin hobby till ett företag. Oavsett vilken typ av motorsport du utövar handlar det om specialkunskaper som vanliga bilmekaniker inte har. Det kan handla om avancerade uppgraderingar av ett racingfordon med specialtillverkade reservdelar eller en vanlig renovering. Det krävs med andra ord en hel del erfarenhet och kunskap för att kunna ge sig in i detta område.

Finansiera ett eget företag

Kanske du vill starta ett företag på egen hand eller tillsammans med en kollega. Det är möjligt att du får tillfälle att köpa och ta över ett redan existerande företag. Oavsett vilket kommer du att behöva bästa möjliga finansiering. När du använder tjänster från https://krea.se/ kan du enkelt och smidigt hitta bästa finansieringen för ditt företag. Genom https://krea.se/ använder du endast en kreditupplysning men kan konkurrensutsätta 30 olika banker och långivare. Det innebär att du slipper ansöka hos varje bank själv och kommer snabbt och effektivt få en översikt av de olika finansieringsmöjligheter som existerar för dig. Allt du behöver göra är att fylla i information om ditt företag på https://krea.se/. Endast en kreditupplysning kommer att tas ut från UC och du får sedan förslag från ett flertal banker och långivare. När du valt det lån som är bäst för dig behöver du bara komplettera din information, signera ett avtal och får dina pengar inom 2 till 5 dagar.

Vilken typ av företag vill du starta?

Det finns många olika typer av företag som direkt eller indirekt är kopplade till motorsport. Något som alla förare behöver är godkända hjälmar samt utrustning. Detta gäller oavsett vilken typ av motorsport du utövar, vilket har bidragit till att många företag specialiserat sig på just utrustning. Andra företag har specialiserat sig på att till exempel montera certifierade burar i racingbilar. Denna typ av företag kräver en ägare samt personal som har god erfarenhet och kunskap om rallybilar. Många gånger krävs det att ett företag som erbjuder tjänster för tävlingsfordon är beredda att göra det lilla extra och se till att de fordon de jobbar med är färdiga och i perfekt skick i tid för tävling. Innan du bestämmer dig för att starta en egen verksamhet ska du vara medveten om att det är tillåtet att tjäna pengar på en hobbyverksamhet utan att det anses att du driver ett företag.