Som ett av världens mest kända bilmärken och dessutom av svenskt ursprung är Volvo förmodligen bekant för de flesta svenskar. Biltillverkaren har varit en ledande aktör i branschen under många decennier. Volvo säljer bilmodeller i flera olika segment, från klassiska sedanbilar till stadsjeepar och fyrhjulsdrivna SUV:ar.

Men vilka bilar har Volvo? Vad heter modellerna och vilka är de mest populära? Häng med för att lära dig mer om Volvos biltillverkning.

Volvo Sedanserie

Den svenska biltillverkaren har i tider tillverkat klassiska sedanmodeller och serierna börjar också med bokstaven S. Du har S90 och S60 att välja mellan, men båda modellerna finns även i olika upplagor såsom laddhybrider.

S90 är något större än S60 när det kommer till måtten och framför allt i bagageutrymmet. Båda modellerna har fem säten och lika många dörrar.

Volvo Herrgårdsvagnar

Om du gillar familjebilar kanske du har ställt dig frågan vilka bilar har Volvo? Här har du några av biltillverkarens mest populära bilmodeller. Herrgårdsvagnar som det heter på svenska och ”estates” som är det internationella namnet har delvis blivit ett signum för Volvo. Säkra familjebilar med stor komfort.

Här är det istället bokstaven V som symboliserar att det rör sig om en herrgårdsvagn. V90 och V60 är kategorierna och även här kan du välja laddhybrider.

Suv och Jeep

På senare år har de lite högre bilmodellerna blivit allt mer populära och Volvos SUV:ar håller hög klass. Här har du tre olika serier att välja mellan, XC90, XC60 samt XC40 där den förstnämnda är störst. För smidig stadskörning är XC40 en populär Volvo.

Även när det gäller SUV-modellerna kan du köpa laddhybrider för en grönare körning.

Elbilar – vilka bilar har Volvo?

Volvo satsar stort inför framtiden och därför har du också helt eldrivna bilar i tillverkarens repertoar. Volvo C40 Recharge kom 2020 och är den första av tillverkarens modeller som är fullt ut elbilar. Modellen kommer som en crossover och du kör alltså helt avgasfritt. Dessutom finns en annan SUV som elbil, nämligen XC 40 Recharge som säljer bra.

Volvo har på senare år gått från att vara ett klassiskt bilmärke för medelsvensson till att faktiskt beskrivas som premium. Den påtagliga satsningen inom elbilssektorn kommer förmodligen positionera Volvo ännu högre.