Det är skönt att ha ett varmt garage, särskilt vintertid. Problemet är att det inte är gratis. Här kommer tipsen som hjälper dig att hålla elräkningen nere, samtidigt som du kan meka och arbeta i värme.

Byt elbolag

Det första du ska göra är att se över din elräkningen. Att byta elbolag är ofta ett smarta drag för att få mer pengar över. Du ska ha ett elbolag som erbjuder värmestyrning, som hos Tibber.com/se/. Det innebär att du ställer in din uppkopplade värmepump eller termostat och sedan kommer appen med smarta algoritmer styra värmen och elpriset så att det blir så billigt som möjligt. Det är skönt att komma hem till ett varmt hem och garage, men du vill ju inte att det pumpar ut värme dagtid när ingen är hemma. Har du elbil vill du också kunna smartladda bilen, så att den alltid laddar som mest när elpriset är som bäst, alltså lägst. Gå in på Tibber.com/se/ och sänk din elräkning redan till månadsskiftet.

Skaffa värmepump

En luftvärmepump ger mycket värme till låg energikostnad. Att installera en värmepump på väggen kan hjälpa dig att sänka elräkningen än mer. Du vill dock inte att värmen blåser direkt på bilarna, utan se till att värme strålar ut på en öppen yta.

Isolering

Efter att ha kollat elavtalet på Tibber.com/se/ bör du se över isoleringen. Du vill ha god ventilation i garaget, men samtidigt ska det ju inte läcka värme. Ett smart sätt att kolla isoleringen är när det är minusgrader. Om det då finns områden på väggen som är extra frostiga, så betyder det att det läcker ut värme just där. Det är ju värmen som skapar den extra frosten. Se även över fönster och dörrar.

Skönt garage för motorsport

Om du håller på med motorsport spenderar du mycket tid i garaget. Det är klokt att sänka elkostnaderna så mycket som möjligt, samtidigt är det skönt att inte frysa. Det är bättre för din kropp om du mekar i lite värme, än att du står och huttrar. Det är fler och fler som lägger in värmeslingor i garaget. Ok, värmeslingor sänker inte dina elkostnader, men gör tiden i garaget väldigt behaglig. Du behöver ta hand om knän, rygg, fingrar och andra leder i förebyggande syfte. Ledvärk är inte roligt. Om du har ett större garage och hyr ut plats till andra är värmeslinga och andra bekvämligheter något som många också kommer att vilja betala extra för. Genom att verkligen satsa på garaget kan du börja få inkomst på din hobby. Att hålla på med motorsport gör dig sällan rik, tvärtom är det en tämligen dyr hobby. Då kan just ett varmt och mycket användbart garage vara en tillgång och en möjlighet att få in extra pengar.